Начало | контакт | Подать заявку !
За Шива Йога Пиит Йога Тренинга за Учители Дати и такси Йога Отзиви галерия


Често Задавани Въпроси за  Йога Тренинга за Учители в Шива Йога Пиит, Ришикеш, Индия

В: Как стигаме до Йога Центъра в Ришикеш (транспорт)?
Има  толкова много начини да стигнете до нашия Йога Център в Ришикеш като Автобус, Влак, Такси или полет (най-близкото летище е Дерадун), ако искате можем да уредим такси от Дерадун до нашият йога център (25 мин разстояние @ 15 евро) или от Летището в Делхи (6 часа разстояние @ 50 евро). Може да вземете автобус или влак от Делхи до Харидвар и от Харидвар до Ришикеш може да се Качите на локален транспорт като автобус или кола или ако поискате можем да ви осигурим такси (@ 10 евро)

В: За да се запиша на курса има ли някакви задължителни критерии т.е Опит или Квалификация?
Нито опит нито квалификация са задължителни за записването ви в курса, но трябва да имате страст и ентусиазъм за Йога. Хора от много области имат необходимите качества за да получат полза от този курс. Еднединствено изискване за курса е степента на разбиране и възприечивостта на ценностите и важността на йога в нейната пълнота. Няма граници и ограничения базирани на религия, регион и взаимоотношения.. Академичните квалификации и друг опит може да бъде от полза по начин, че ще получите осъвършенстване във вашата собствена област. Основният предмет на този курс е да направи понятията ясни и да въведе правилният начин за адаптиране на Асаната и другите клонове на Йога. Виталните области, като философия, анатомия, администрация на класната стая, и други духовни арени ще бъдат част от този курс. Курсът  ще ви даде завършена среда, за да станете завършен йога учител.

В: Кой вид йога учим в центъра след като бъдем записани
Нашата програма е измислена да покрива всички обласи на йога. Ние сме покрили всички основи и принципи на науката йога. Предметът „Йога” е твърде обширен с много традиции и стилове; ние сме запазили цялата повърхност на предмета за да покрием всичките направления. Ние предоставяме  развиващ се учебен процес, с теоритични и практически основи в специфична времева схема. Ние предлагаме йога, като курс, който подобрява както материалните така и духовните способности. Нашите учители имат добра подготовка във всички сфери на науката йога.

В: Има ли  някаква езикова бариера за да се включим в програмата?
Английският е основният език на курса, за това е добре да знаете Английски, но хора които не го знаят добре, могат също да се запишат в програмата тъй като Йога е свързана с духа, чувствата и емоциите.

В: Какви ще  бъдат шансовете да преподаваме след като се квалифицираме по време на курса и свържем това с нашето образование.
След като сте със завършено образование и приключите курса успешно, ще ви бъде даден сертификат, който е одобрен от правителството на Индия и възприет по цял свят. Със тази диплома ще бъдете „Сертифициран Йога Учител” и можете да провеждате вашите тренировъчни класове навсякъде по света. Ще имате по-добри шансове да работите като доброволци под ръководството на знаещи йога учители, които ще ви помогнат да подобрите вашите качества. Днес значението на йога е признато по целият свят. Като йога учител, може да разтворите криле в небето на здарвословните физичски и духовно животи. С тези качества може да служите на човешките същества и това ще ви даде огромно удовлетворение и парична подкрепа.

В: От къде да си добавя  учебен материал ?
Целият учебен материал ще ви бъде предоставн от самият институт. Не е нужно да ходите никъде за да търсите учебници или каквито и да е учебни помагала. Нашият учебен материал е добре направен по лесен и изчерпателен начин, който  е семпъл и лесно се адаптира и учи.

В: Ако не съм в състояние да участвам в продължителните класове, това как ще се отрази на обучението ми?
Наполовина изпеченото знание никога не се забелязва. Продължиелността на курса не е много голяма, за  да го оставите наполовина, всеки отделен клас е много важен като аспек на по-доброто обучение. Един ден отсъствие може да доведе до много големи пропуски във вашето знание. 99% участие в курса е задължително.

В: Ще иам ли свободно време за да участвам в други активности?
Очевидно да! Не работим в Неделите. Различно от седмичните почивки, ще има и по две почивки по време на всекидневните класове. Ще имате достатъчно време за други активности.

В: Колко човека участват в един курс?
Максимум 20 студента ще бъдат записани в един курс. Въпреки че исканията към нашата програма се  увеличават с времето, но ние се смятаме за базиран на качеството йога институт и за това оставяме всичко настрана и се опитваме да повишим качеството и броя на курсовете, а не броя на студентите в курса.

В: Кои са студентите в този курс?
Хора във възрастова граница 17-70 г са наши студенти. Ние сме отворени към всяка нация по света, но имаме голям брой студенти от Индия, Австралия, Канада, Америка и други големи страни по света. Майки, бащи, сестри и братя всички са под дефиницията студент. Атмосферата в нашият институт е като във голямо семейство със всичките взаимоотношения под един покрив.

В: Килимче или нещо друго което трябва да си нося?
Не!  Ние имаме собствени килимчета, които ви предоставяме по време на клас. Но ако искате да си купите ваше собствено, лесно може да намерите на близкият пазар.

В: Нужна ли е виза за този курс?
Да! Международните права и закони имат нареждане за притежаването на виза за пътуването отвъд границата на страната. Но има някои нации, които нямат нужда от виза. Моля проверете в Индиското посолство във вашата страна дали имате нужда от виза.  Визовият режим за Индия е лек за останалите страни. Може да дойдете с туристиеска виза, тъй като продължителността на курса не е много голяма. Моля уверете се че периодът на вашата виза не е по-малък от периода за курса. Бъдете внимателни по тазаи точка. За българи туристическа виза може да издадете за 3-4 работни дни в Индийското консулство в София- http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/ (такса 100 лв за 3-6 месеца)

В: Каква е структурата на курса
За структурата на таксите (такси 200 ч. ТУЙ/ такси 500 ч ТУЙ)

В: Какъв е сценария за продуктите за всекидневна нужда?
Ришикеш е добре установен град.  Може да си набавите всички необходими неща на близкият пазар, който е много близо до Центъра. Така че, забравете за своите тревоги, ако има такива, относно рутинните си принадлежности. И дръжте чантата си по-лека докато пътувате.

Registered Yoga School

Йога Тренинг за Учители 2017

200 часа Йога Тренинг за Учители 2017

 • 10th April to 6th of May 2017
 • 15th May to 10th of June 2017
 • 19th June to 15th of July 2017
 • 24th of July to 19th of Aug 2017
 • 28th of Aug to 23rd of Sept 2017

500 часа Напреднал Йога Тренинг за Учители

Тези които са завършили техният 200 часов ЙТУ в Шива Йога  Пиит или друг признат Йога Център могат да се присъединят към нашия 300 часов Напреднал Йога Тренинг за Учители и да подобрят техните йога качества с 500 часов сертификат

 • 1st Dec to 4th of Fev 2017
 • 9th of January to 4th of Mar 2017
 • 6th of Feb to 1st of April 2017
 • 6th of March to 6th of May 2017
 • 10th April to to 10th of June 2017
 • 15th May to 15th of July 2017
 • 19th June to 19th of Aug 2017
 • 24th of July to 23rd of Sept 2017
 • 28th of Aug to 21th of Oct 2017
 • 25th of Sept to 28th of Nov 2017


Последни прегледи от наши Студен

James Brown
Canada

Програмата за тренинг на учители на Шива Йога Пиит беше много повече отколкото очаквахе. Идвйаки от Канада, бях практикувал Йога за около 2 години. Имах добра физическа практика и мислех че знам доста за йога. Традиционният хатха  йога стил курс на Шива Йога Пиит ме научи толкова много повече отколкото съм си представял..

more reviews > 

 

 

 

Quick Links

- О школы йоги
- Наши Учителя йоги
- Йога подготовки учителей в Ришикеш
- 200 часов Йога подготовки учителей
- 500 часов Йога подготовки учителей
- Сроки и сборы
- подать заявку на курс
- Наши Отзывы Студент Йога

Join us on Facebook

Приходите к нам

Omkarananda, Dipeswar Мандир, Рядом с немецким пекарня. Лаксман Jhula, Tapovan, Ришикеш, Uttrakhand, Индия

Поговорим

Phones : (0091) 90583 01161 | 74178 73295
Email : shivayogapeeth@gmail.com